ZA TELO IN DUŠO – A TESTNEK ÉS A LÉLEKNEK

Ob tednu otroka in v okviru projekta Simbioza smo v petek, 7. septembra 2022 imeli pohod treh generacij.

Narava se je utapljala v jesenskem soncu, ko smo se ob treh popoldne delavci šole, učenci, starši, stari starši in krajani zbrali na šolskem dvorišču, kjer sta nas pozdravila ravnateljica, ga. Valerija Šebjanič in vodja projekta, učitelj Igor Časar.

Čudovite barve jeseni, delovni stroji in pridne roke kmetovalcev, ki pospravljajo še zadnje pridelke z njiv, so nas spremljali na nadvse sproščujočem pohodu proti Kamovcem in nazaj.

Ob vrnitvi je na šolskem dvorišču že dišalo po popečenem kruhu, česnu in domači zaseki ter postržjači. Za ublažitev žeje smo imeli na voljo sok in vodo. Otroci so še zadnje atome moči pustili na igrišču, odrasli pa smo

prijetno kramljali in vedno znova ugotavljali, kako pomembne so take oblike druženja, ki nam jih je korona kar za dve sezoni iztrgala iz rok.

Upajmo, da nikoli več!

A mézillatú őszben szervezett péntek délutai gyalogtúra újra csak bebizonyította, hogy sokkal többet sikerült megvalósítanunk, mint csupán egy sima iskolai programot. Ugyanis megadtuk a testnek, ami a testé – a mozgást, de a léleknek is, ami a léleké – a kellemes együttlétet és társalgást. És kell-e ennél több?

Köszönjük a tömeges részvételt, és várjuk a folytatást!

 

Dostopnost