Nagrada za življenjsko delo – Életműdíj

Prenaša znanje, odkriva talente, širi obzorja in vzgaja… Tudi in predvsem s svojim  vzgledom. In opogumlja majhne in ta večje, pa še večje za doseganje na videz nedosegljivega. Vse to in še veliko več je učitelj.

Na svečanosti, prežeti z lepoto in močjo umetniške besede, z glasbo in ubranim petjem, so bile podeljene najvišje nagrade Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2022.

Nagrade sta podelila minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič in predsednik odbora za podeljevanje nagrad dr. Boris Aberšek. Slavnostna govornica na svečanosti je bila predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič.

Izjemno smo ponosni, da je med nagrajenci za življenjsko delo tudi naš sodelavec, učitelj zgodovine in geografije, dolgoletni ravnatelj DOŠ Genterovci, Štefan István Varga.  »Učitelj Štefan je desetletja dejaven na področju oblikovanja politike dvojezičnega šolstva. Ključno je prispeval k njeni vsebinski prenovi« – ja zapisano  v obrazložitvi.

István tanár úrnak az életműdíjhoz szívből gratulálunk, és kívánjuk, hogy a nemzetiségi oktatást tekintse továbbra is szívügyének, és töretlen hittel gyakorolja küldetését!

Dostopnost