»VZEMI, PREBERI, VRNI!«

Tako se glasi napis na vratih »KNJIŽNICE POŠTENJA NA PROSTEM«, ki od torka, 2. oktobra 2018, krasi in bogati naše šolsko dvorišče.

Knjižnico s knjigami podarjajo starši in stari starši naših učencev – izvajalec g. Mirko Rožman in družina Kolman. Knjižnica je nastala v okviru gibanja Little Free Library z namenom širjenja bralne kulture. Gre za mednarodno organizacijo, kjer lahko posamezniki odložijo knjigo, ki je več ne potrebujejo ali si izposodijo tisto, ki bi jo radi prebrali. Kot zanimivost: naša knjižnica na prostem je ena izmed prvih v Prekmurju, v Sloveniji je že okrog 60 takih izposojevalnic, na svetu pa kar 75.000.

Pred predajo knjižnice svojemu namenu pa so nas učenci s kratkim kulturnim programom popeljali v svet knjig in branja.

Vabimo vas, da si knjige vzamete, jo preberete in vrnete. Naj vsaka knjiga iz te majhne knjižnice dobi dušo, naj zaživi in je vaša najboljša prijateljica.

A »SZABADTÉRI BECSÜLETKÖNYVTÁR« ünnepélyes átadásával iskolánkban a GYERMEKHÉT rendezvényeit is gazdagítottuk, melynek jelszava idén a SZABADIDŐ. S tölthetjük-e szebben és hasznosabban szabadidőnket, mint  éppen egy jó könyv társaságában? Nemigen. Íme hát egy újabb lehetőség! Éljünk vele becsülettel!

 

Dostopnost