TEDEN OTROKA 2019 – GYERMEKHÉT 2019

 

Ne moremo delati velikih stvari – delamo lahko le majhne stvari z veliko ljubeznijo.

/Mati Tereza/

Prav to počnemo tudi v tednu otroka na temo NAŠE PRAVICE,  kjer s številnimi dejavnostmi bogatimo otroški vsakdan na naši šoli.

Nekaj razredov se je včeraj  udeležilo  izobraževalne gledališke predstave v slovenskem jeziku z naslovom Gledališče od Ž do A.

Organizirali smo nadvse uspešen dan dejavnosti – tehniški dan , kjer so učenci s pomočjo učiteljev  mentorjev risali na steklo in s pomočjo gostov  (LabTeh d.o.o. iz Ljubljane)  spoznali delo steklopihača, kakor tudi poklice, ki se vežejo na to.

Pestro je tudi znotraj podaljšanega bivanja, kjer se otroci seznanjajo s svojimi pravicami,  predvsem  do igre.

V soboto nas čaka orientacijski športni dan –  tradicionalno srečanje treh generacij, kar bomo zaključili s »pajanjem«  kruha na šolskem dvorišču.

Šolsko dvorišče smo obogatili tudi z igrali na prostem, za kar gre zahvala Občini Lendava in našemu šolskemu skladu.

S befejezésül  – és ne csak a  GYERMEKHÉT kapcsán – , szívleljük meg Nyíri Tamás bölcsességét:

A gyermek ember.

Szellemi, személyes életre, szabadságra és felelősségre, közösségre, nyelvre és kultúrára van rendelve. Nem szabad dologként bánni vele vagy „birtoknak” tekinteni. Személy voltából következik, hogy vannak jogai. Joga van a törvények nyújtotta védelemre, gondozásra és nevelésre, szeretetre és megértésre, gyermek voltának elismerésére és képességei kifejlesztésére.

                                                                                     ( Nyíri Tamás)

 

 

 

Dostopnost