S PONOSOM SMO PREDSTAVILI NAŠO SOSEDO AVSTRIJO

V okviru projekta Evropska vas so učenci naše šole 10. 5. 2019 na Trgu kulture v Murski Soboti predstavili državo Avstrijo.

Tekom šolskega leta so se učenci pri pouku, drugih dejavnostih in v prostem času seznanjali s kulturo, kulinariko, običaji, navadami, glasbo, načinom življenja te države ter izdelali plakate, reliefno maketo, križanko, zastavice in zloženko ter družabno igro. Z vsemi izdelki smo oblikovali prijetno stojnico.

Obiskovalci so se ob vseh informacijah, ki so jih dobili na stojnici, posladkali z dobrotami (Sacher torta, šarkelj, jabolčni zavitek).  Recepte slaščic, ki so jo poizkusili, so lahko vzeli s seboj.

Na osrednjem trgu so sedmošolke in devetošolke zbranim zaplesale ples s trakovi na Mozartovo glasbo: Eine kleine Nachtmusik.

Zaključna prireditev je za učence priložnost, da spoznajo značilnosti vseh držav Evrope ter lepa priložnost, da nastopajo in spoznajo pomembnosti sodelovanja, sprejemanja različnosti in odprtosti.

A látottak és tanultak alapján valamennyien meggyőződhettünk arról, hogy Ausztria valódi kis ékszerdoboz Európa szívében, s íme a lehetőség, hogy természeti adottságait, gazdag kulturális és épített örökségét minél hamarabb megtekintsük!

Dostopnost