V čarobnem predprazničnem času so se učitelji vključeni v projekt “Inovativna Pedagogika 5.0” podali na edinstveno izobraževalno avanturo v Varaždin, mesto znano po svoji bogati zgodovini in kulturni dediščini. Cilj tega izleta je bil poglabljati znanja o inovativnih pedagoških pristopih, s poudarkom na praktični uporabi sodobnih tehnologij v izobraževanju.

Učitelji so bili razdeljeni v manjše skupine, kar je spodbudilo sodelovanje in timsko delo. Glavno orodje v njihovih rokah so bili pametni telefoni, ki so se izkazali za nepogrešljive pri raziskovanju mesta. S pomočjo teh naprav so prejemali interaktivna navodila in naloge, ki so jih vodile skozi različne dele mesta.Naloge so bile zasnovane tako, da so spodbujale raziskovalni pristop. Učitelji so se morali soočiti z izzivi, ki so zahtevali kreativno razmišljanje, raziskovanje okolice in uporabo različnih digitalnih orodij.

Poseben poudarek je bil na uporabi multimedijskih orodij. Učitelji so ustvarjali videoposnetke, zvočne posnetke in fotografije, ki so jih nato delili z drugimi skupinami. Ta način dela ni le spodbudil njihove kreativnosti, ampak je omogočil tudi deljenje izkušenj in učenje iz prakse drugih.

Az Innovatív Pedagógia 5.0 projekt ezzel az utazással bebizonyította, hogy a tanulás lehet szórakoztató és interaktív, miközben rendkívül hatékony is. A tanárok új tudással és ötletekkel tértek vissza arról, hogyan integrálják a technológiát a pedagógiai munkájukba, és lelkesedéssel, hogy ezt a tudást átadják diákjaiknak. Varazsd tökéletes háttér volt ehhez az oktatási kalandhoz, mivel ötvözte a történelmi örökséget a modern tanulási megközelítésekkel.

Dostopnost