BAŠKA 2017 – Zdravstveno LETOVANJE OTROK IN ŠOLARJEV UPRAVNE ENOTE LENDAVA

Spoštovani otroci, starši, zdravniki ter mediji!

Tudi letos je koordinacijo  zdravstvenega letovanja otrok iz UE Lendava v Baški prevzelo Društvo za napredek kulture.

Namen letovanja v Baški je omogočiti otrokom in šolarjem (od 5 do 19 let) preventivno zdravstveno letovanje, aktivno preživljanje počitnic, druženje z vrstniki in dobro počutje na morju. Ker se zavedamo, da fizično zdravje prihaja iz zdravega uma in duha, bomo letos dali večji poudarek tudi na kreativnih likovnih in družbeno-duhovnih aktivnostih.

Letovanje bo potekalo od 1.07.2017 do 12.7.2017, sofinanciranje letovanja bo imelo omogočeno 112 otrok. Prispevek otrok s potrjeno zdravniško napotnico je 104,0 EUR. Pogoji za potrditev napotnice so nespremenjeni na pram preteklem letu (najmanj dva obiska pri zdravniku v preteklem letu) ostali se lahko pridružijo letovanju za 360 EUR. Otroke bo predvidoma spremljalo 12 voditeljev, zdravnica, medicinska sestra ter športni animator.

Razpis  za otroke  ter  tudi  voditelje  bomo  objavili  12.05.2017  na  naši  facebook  strani: https://www.facebook.com/baskauelendava. Razpis se bo predvidoma zaključil 28.05.2017.

Prijavnice in napotnice se bodo od 12.05 lahko dvignile v Mladinsko kulturnem inkubatorju Mansarda – A Padlás na Mlinski ulici 5 v Lendavi, oziroma jih lahko po objavi sami natisnete iz naše facebook strani. Prijavnice z potrjeno zdravniško napotnico bodo obravnavane po vrstnem redu prihoda ter tudi po teži zdravstvenega (hospitalizacija)  in socialnega (višina otroškega dodatka) stanja otroka, ki pa ga ni nujno izpolniti. Nekaj socialno najbolj ogroženim otrokom lahko 100 % sofinanciramo in tako omogočimo brezplačno letovanje. Prosimo, da nam z utemeljeno prošnjo ob prijavi sporočite ali potrebujete to pomoč.

Za  več  informacij  smo  na  voljo  na  e-mail  naslovu:  baskauelendava@gmail.com ali  na GSM +386 40 435 505 (Hilda).

V upanju na prijetno vreme v Baški vas lepo pozdravljamo!

Ekipa Baška 2017, zanjo:

dr. Mihael Kasaš l.

 

Dostopnost